De prachtige omgeving

Onze vakantieverblijven in Bakkeveen zijn ideaal om bij te komen in de mooie bosrijke omgeving van Bakkeveen of als basis voor het maken van meerdere dagtrips. Bakkeveen staat bekend om de prachtige natuur en tegelijkertijd een ruim aanbod aan recreatie, restaurants, cafés, en een grote supermarkt. Door de centrale ligging nabij het Drie Provinciën punt bent u maar een stukje verwijderd van Groningen, Leeuwarden of Assen.

De 2 locaties op het bungalowpark liggen op ongeveer 50 meter van elkaar verwijderd. Daardoor kunt u genieten van een familieweekend met een beetje eigen privacy maar de perfecte afstand om gezellig samen van huis te zijn. Uw kinderen kunnen plezier maken in de speeltuin van het vakantiecentrum.

Verwen opa en oma gelijktijdig met een verblijf in Bed en Breakfast It Hiem op maar 200 meter afstand van Molecaten ’t Hout en ongeveer 100 meter afstand van het bruisende dorpscentrum.

Natuur

Ten oosten van Bakkeveen op de grens van de drie provinciën ligt It  Mandeflild. Kenmerkend voor dit gebied zijn de heidevelden, bossen en zandvlakte, zoals Bakkeveenster duinen. Dat is een gebied dat bestaat uit door bos omringde stuifzandgebieden en reliëfrijke heidevelden.

Over de verschillende wandel en fietspaden kunt u dit uitgestrekte gebied goed verkennen. Ook zijn er mooie fietstochten te maken naar o.a. het Blauwe Bos, Beetsterzwaag, Appelscha, Veenhuizen en het Fochtelooerveen.

Ligging

Nabij het drie provinciën punt van Groningen, Friesland en Drenthe ligt het dorp Bakkeveen. Midden in een schitterende afwisselende omgeving met een uitgestrekt bos, heide en een zandvlakte. Direct nabij het centrum van het dorp aan de gracht de Feart is onze bed and breakfast It Hiem gevestigd in een zijvleugel van de oude pastorie.

Centrale ligging

Door de centrale ligging van Bakkeveen bent u binnen ongeveer 30 minuten met de auto in de stad Groningen, Leeuwarden of Assen. Hier kunt u gezellig shoppen of het bruisende centrum ontdekken. Op kortere afstand vindt u de plaatsen Drachten, Gorredijk, Beetsterzwaag, Roden, Norg, Surhuisterveen en Haulerwijk. Allemaal gezellige plattelandsdorpen met een gezellige winkelstraat en hun eigen bezienswaardigheden en delicatessen.

Horeca gelegenheden

Food Plaza De Kolk
Hier kunt u niet alleen terecht voor een ijsje of lekkere snack met frites, maar ook voor de kinderen een heerlijk kidsmenu waarna ze kunnen spelen in de speeltuin om de hoek.

Eetcafé Gewoon De Brink

Met een biertje en een bitterbal op het terras uitkijkend op het bruisende centrum van het prachtige Bakkeveen of een compleet menu.

Grillrestaurant De Dwaler

Lekker genieten van een heerlijke kop koffie of warme chocolademelk met vers gebak, lunch of een van de heerlijke gerechten van de houtskoolgrill. Ondertussen kunnen uw kinderen spelen in het grote doolhofpark.

Dundelle zwembad, midgetgolf & partycentrum

Recreatiecentrum Dundelle biedt plezier aan jong en oud. Het reactiecentrum beschikt over een groot buitenzwembad met speelweide, een 18 holes midgetgolfbaan en partycentrum.

De Slotplaats

Het eeuwenoude landgoed De Slotplaats Bakkeveen is met haar tuinen en groot achterliggend bos een schitterende locatie voor een smakelijke lunch, ontspannen “fine dining” of een complete picknick in de boomgaard.

Hotel-restaurant De Stripe

Net buiten Bakkeveen, richting het dorpje Wijnjewoude vindt u het hotel-restaurant De Stripe. Hier kunt u terecht voor een uitgebreide lunch of diner.

nl_NLDutch